dania główne 28.06.2022

zapiekanka z kalafiora z łososiem

35 min
4 porcje
Zapiekanka z kalafiora z łososiem
tycoon101, stock.adobe.com
0

Kalafior to jeden z najlepszych dodatków do czerwonej ryby. Tym razem proponuję natychmiast połączyć go z łososiem w jednym naczyniu. Taka zapiekanka z pewnością przypadnie do gustu nawet wybrednym smakoszom, pomimo całej prostoty jej przygotowania.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podsmaż mąkę na maśle na złoty kolor. Wlej śmietanę i gotuj sos, aż zgęstnieje. Doprawić.

Gotuj różyczki kalafiora przez kilka minut we wrzącej wodzie.

Wyślij je do formy i pokrój tam rybę. Polej sosem śmietanowym.

Gotuj zapiekankę w piekarniku przez 20-25 minut w 180 stopniach.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy