Robienie pięknych różowych udek z kurczaka z apetyczną skórką jest znacznie łatwiejsze niż się wydaje. Wystarczy do tego nawet zwykła patelnia. A czego jeszcze będziesz potrzebować-powiem ci dalej w przepisie. Jako dodatek polecam ryż lub ziemniaki.
Składniki
- udka z kurczaka - 600 g
- masło - 30 g
- oliwa z oliwek - 30 ml
- sos sojowy - 50 ml
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Natrzyj udka kurczaka przyprawami i marynuj w sosie sojowym przez 15 minut.
Roztop masło i wymieszaj z oliwą na patelni.
Piecz nogi przez 5-7 minut na średnim ogniu z jednej strony.
Odwróć, zmniejsz ogień i smaż przez kolejne 10-12 minut z drugą pod przykryciem.
Dodaj ogień i zrumień nogi przez kilka minut, mieszając.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy