Bardzo pikantna i interesująca marynata do żeberek wieprzowych jest uzyskiwana na bazie piwa. Ugotujemy takie danie na patelni, aby alkohol doskonale odparował podczas smażenia. I pozostanie tylko niezwykły posmak, dla którego ten przepis jest tak cenny.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 800 g
- piwo - 300 ml
- liść laurowy - 4 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- przyprawy i przyprawy (dla mięsa) – 1 art.
- ziele angielskie - 10 groszek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Marynuj żeberka w piwie przez 2 godziny.
Smaż je przez około 20 minut, aż się zarumienią, często obracając.
Dodaj wszystkie przyprawy, wlej trochę więcej piwa i duś żeberka pod przykryciem, aż będą miękkie.
Następnie smaż przez kolejne kilka minut na dużym ogniu, aż wilgoć wyparuje.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy