dania główne 10.06.2022

zapiekanka z twarogu z nadzieniem marchewkowym

1 godz. 0 min.
4 porcje
Zapiekanka z twarogiem z nadzieniem marchewkowym
Peredniankina, stock.adobe.com
0

Innym oryginalnym sposobem przygotowania zapiekanki z twarogu i marchwi jest zrobienie nadzienia w postaci warstwy z startej marchewki. Okazuje się, że jest to najdelikatniejsze soczyste danie, również z pięknym krojem.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zetrzyj marchewki i lekko podsmaż na maśle.

Dodaj łyżkę cukru, rodzynki i przyprawy, smaż przez kolejne pół minuty i zdejmij z ognia.

Zalej semolinę ciepłym mlekiem i pozostaw na 10 minut.

Ubij twaróg z żółtkami i cukrem. Dodaj semolinę.

Ubij białka osobno i dodaj do twarogu.

Włóż jedną trzecią masy twarogowej do formy i posyp nadzieniem.

Przykryj pozostałym twarogiem i gotuj zapiekankę w piekarniku o temperaturze 170 stopni przez 35-40 minut.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy