Wątroba królika to zdrowy produkt dietetyczny, który musi być obecny w diecie dzieci i dorosłych. Wątroba przygotowana według tego przepisu jest miękka i delikatna. Podawaj z gotowanym ryżem, makaronem lub tłuczonymi ziemniakami.
Składniki
- wątroba królika - 500 g
- cebula - 1 rzecz
- śmietana - 150 g
- woda - 80 ml
- Olej roślinny (do smażenia) – 2-3 art.
- sól - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój wątrobę na duże kawałki, usuwając filmy i żyły.
Pokrój cebulę w ćwiartki i smaż na oleju roślinnym do miękkości.
Przenieś przygotowaną wątrobę na patelnię do cebuli i smaż przez 5-7 minut na średnim ogniu. Mieszaj, aby równomiernie usmażyć wątrobę.
Wlej wodę na patelnię, przykryj i gotuj przez 5 minut.
Dodaj śmietanę, sól i pieprz, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez kolejne 5 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy