dania główne 17.02.2022

wątroba królika duszona w śmietanie

25 min
4 porcje
Wątroba królika duszona w śmietanie
0

Wątroba królika to zdrowy produkt dietetyczny, który musi być obecny w diecie dzieci i dorosłych. Wątroba przygotowana według tego przepisu jest miękka i delikatna. Podawaj z gotowanym ryżem, makaronem lub tłuczonymi ziemniakami.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój wątrobę na duże kawałki, usuwając filmy i żyły.

Wątroba królika duszona w śmietanie: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Pokrój cebulę w ćwiartki i smaż na oleju roślinnym do miękkości.

Wątroba królika duszona w śmietanie: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Przenieś przygotowaną wątrobę na patelnię do cebuli i smaż przez 5-7 minut na średnim ogniu. Mieszaj, aby równomiernie usmażyć wątrobę.

Wątroba królika duszona w śmietanie: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Wlej wodę na patelnię, przykryj i gotuj przez 5 minut.

Wątroba królika duszona w śmietanie: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Dodaj śmietanę, sól i pieprz, wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez kolejne 5 minut.

Wątroba królika duszona w śmietanie: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Julia Zubkova

Julia Zubkowa
przepis dodał (a):
Julia Zubkowa
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy