Najdelikatniejsze i najbardziej soczyste mięso w piekarniku zawsze znajduje się w rękawie. Dotyczy to również żeberek wieprzowych. Podzielę się z Wami moimi ulubionymi sekretami, jak iz czym można je upiec. Wypróbuj tę opcję lub eksperymentuj na jej podstawie!
Składniki
- żeberka wieprzowe - 1 kg
- ketchup - 2 art.
- sos sojowy - 2 art.
- ziarnista musztarda - 1 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- Chili - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- oregano - 1 łyżeczka
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Zmiel czosnek i chili i wymieszaj ze wszystkimi składnikami marynaty.
Marynuj umyte suche żeberka przez co najmniej pół godziny.
Włóż je do rękawa i piecz w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni, następnie pokrój torebkę i kontynuuj gotowanie przez kolejne 10-15 minut, aż się zarumienią.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy