Nie można sobie wyobrazić świątecznego stołu bez kotletów ananasowych. Od wielu lat danie nie traci na popularności i jest przygotowywane w prawie każdym domu. Przepis jest bardzo prosty i spodoba się nawet tym, którzy są daleko od gotowania.
Składniki
- filet z kurczaka - 500 g
- ser (solidny) – 150 g
- ananas (pierścienie) – 200 g
- majonez - 100 g
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój filet z kurczaka na talerze o grubości około 1,5 centymetra.
Dobrze ubij każdy kawałek młotkiem po obu stronach, solą i pieprzem.
Twardy ser zetrzyj na grubej tarce.
Wyłóż blachę do pieczenia folią, ułóż kotlety i posmaruj majonezem.
Połóż na każdym kotlecie pierścień ananasa, grubo posyp tartym serem.
Piecz przez 30 minut w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy