dania główne 22.01.2022

gulasz warzywny z fasolą

1 godz. 40 min.
6 porcji
Gulasz warzywny z fasolą
0

Codziennie do diety staram się dodawać więcej warzyw. Gotuję zupy, robię sałatki, pieczę i oczywiście gotuję wszelkiego rodzaju gulasze. Z ostatnich przepisów bardzo podobał mi się gulasz warzywny z fasolą. Proste, satysfakcjonujące i zdrowe!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Fasolę opłucz i namocz przez 2 godziny. Zmień wodę, dodaj sól i gotuj do połowy. Zajmuje to średnio 45 minut.

Gulasz warzywny z fasolą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Pokrój pomidory, seler, marchewkę, obraną cebulę i paprykę.

Gulasz warzywny z fasolą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Na głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny, dodaj cebulę i marchewkę i smaż na złoty kolor.

Gulasz warzywny z fasolą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj pomidory, seler, paprykę i fasolę gotowaną do połowy.

Gulasz warzywny z fasolą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wlej gorącą wodę i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny pod przykryciem.

Gulasz warzywny z fasolą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Sól, wyciśnij czosnek przez prasę i po 2 minutach wyłącz ogrzewanie.

Gulasz warzywny z fasolą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Nalegaj na gotowe danie przez 15-20 minut pod przykryciem, aby warzywa nasiąkły i stały się bardziej aromatyczne.

Gulasz warzywny z fasolą: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 7

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy