
Codziennie do diety staram się dodawać więcej warzyw. Gotuję zupy, robię sałatki, pieczę i oczywiście gotuję wszelkiego rodzaju gulasze. Z ostatnich przepisów bardzo podobał mi się gulasz warzywny z fasolą. Proste, satysfakcjonujące i zdrowe!
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Fasolę opłucz i namocz przez 2 godziny. Zmień wodę, dodaj sól i gotuj do połowy. Zajmuje to średnio 45 minut.

Pokrój pomidory, seler, marchewkę, obraną cebulę i paprykę.

Na głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny, dodaj cebulę i marchewkę i smaż na złoty kolor.

Dodaj pomidory, seler, paprykę i fasolę gotowaną do połowy.

Wlej gorącą wodę i gotuj na wolnym ogniu przez pół godziny pod przykryciem.

Sól, wyciśnij czosnek przez prasę i po 2 minutach wyłącz ogrzewanie.

Nalegaj na gotowe danie przez 15-20 minut pod przykryciem, aby warzywa nasiąkły i stały się bardziej aromatyczne.
