
Przegrzebki to prawdziwy przysmak, który spodoba się miłośnikom owoców morza. Przegrzebki można dusić, piec w piekarniku lub grillować, ale najłatwiej smażyć je na patelni na maśle, zajmie to minimum czasu, a wynik z pewnością zadowoli.
Składniki
- przegrzebki - 300 g
- Olej roślinny - 1 art.
- masło - 30 g
- Zieleń - do smaku
- sól - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozmrozić przegrzebki, osuszyć ręcznikiem papierowym, posolić i pieprzyć.

Na patelni rozgrzej olej roślinny, a następnie dodaj kawałek masła i rozpuść. Włóż przegrzebki na patelnię, smaż na średnim ogniu przez 2-3 minuty, aż powstanie złoty kolor.

Odwróć i kontynuuj smażenie przez kolejne 2 minuty.

Ułóż przegrzebki na talerzu, posyp posiekanymi ziołami i natychmiast podawaj.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy