dania główne 22.01.2022

kasza jaglana na mleku

35 min
4 porcje
Kasza jaglana na mleku
0

Płatki są bardzo zdrowe, więc staram się je często gotować. Najwygodniej jest to zrobić za pomocą multicookera. I przyjemnie różnią się smakiem od gotowanych na kuchence. Dzisiaj powiem ci, jak gotować kaszę jaglaną w powolnej kuchence na mleku.

Składniki

  • proso - 1 szkło
  • mleko - 2 szklanki
  • woda - 1 szkło
  • cukier - 2 art.
  • sól - 0,5 łyżeczka
  • masło - 40 G

Przepis na gotowanie krok po kroku

Przepłucz proso pod bieżącą wodą i wlej do miski multicookera.

Kasza jaglana na mleku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Dodaj sól, cukier, wodę i mleko. Zamknij pokrywkę i gotuj przez pół godziny w trybie "owsianka".

Kasza jaglana na mleku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Po sygnale włącz tryb "podgrzewania" i nalegaj na gotowe danie przez kolejne 10 minut.

Kasza jaglana na mleku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Rozłóż owsiankę na talerzach i dodaj masło.

Kasza jaglana na mleku: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy