
Nie każdy wie, jak ugotować kruchą owsiankę ryżową. Często ziarna sklejają się, trawią, tracą wygląd i stają się bez smaku. Możesz tego uniknąć, gotując ryż w powolnej kuchence. Prostota i smak potrawy mile zaskakują!
Składniki
- ryż (długoziarnisty) – 1 szkło
- woda (oczyszczona) – 1,5 szklanki
- cukier - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 łyżeczka
- masło - 30 g
Przepis na gotowanie krok po kroku
Dokładnie opłucz ryż pod bieżącą wodą.

Wlej ryż, masło, cukier i sól do miski multicookera.

Wlej zimną wodę, zamknij pokrywkę i włącz program owsianka na 30 minut.

Po sygnale dźwiękowym nie otwieraj pokrywy przez kolejne 15 minut.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy