Główną zaletą gotowania żeberek wieprzowych w piekarniku jest niesamowita prostota takiego dania. Nawet jeśli nigdy w życiu czegoś takiego nie ugotowałeś, na pewno poradzisz sobie z tym przepisem. A domownicy i goście będą zachwyceni.
Składniki
- żeberka wieprzowe - 1.2 kg
- papryka - 1 art.
- ostra czerwona papryka - 0.5 łyżeczka
- majonez - 3 art.
- sól - 1 łyżeczka
- czosnek (mielony) – 1.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wymieszaj majonez ze wszystkimi przyprawami i posmaruj żeberka. Pozostaw je na pół godziny.
Zawiń żeberka w folię i piecz w piekarniku przez 30-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Rozwiń folię i podnieś temperaturę do 200, piecz na złoty kolor przez kolejne 15-20 minut.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy