dania główne 16.02.2022

nadziewany filet z kurczaka ze szpinakiem i serem

45 min
2 porcje
Faszerowany filet z kurczaka ze szpinakiem i serem
0

Jeśli nadal nie nadziewałeś fileta z kurczaka-to duże pominięcie. Tak więc mięso jest delikatne i soczyste, z piękną złotą skórką z przypraw. A w naszym przypadku również z aromatycznym nadzieniem ze stopionego sera i szpinaku.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Opłucz i obierz filety i wykonaj nacięcie na każdym. Nie przecinaj do końca – konieczne jest, aby pierś mogła zostać rozwinięta książką.

Faszerowany filet z kurczaka ze szpinakiem i serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Wymieszaj sos sojowy z przyprawami do smaku i zetrzyj kurczaka na zewnątrz i wewnątrz.

Faszerowany filet z kurczaka ze szpinakiem i serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Posiekaj szpinak i lekko dopuść go do oleju, aby zmniejszyć objętość.

Faszerowany filet z kurczaka ze szpinakiem i serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Zetrzyj topiony ser na grubej tarce, wymieszaj ze szpinakiem i napełnij filet z kurczaka nadzieniem.

Faszerowany filet z kurczaka ze szpinakiem i serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zamknij "książkę" i lekko dociśnij. Piec w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.

Faszerowany filet z kurczaka ze szpinakiem i serem: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy