Jeśli nadal nie nadziewałeś fileta z kurczaka-to duże pominięcie. Tak więc mięso jest delikatne i soczyste, z piękną złotą skórką z przypraw. A w naszym przypadku również z aromatycznym nadzieniem ze stopionego sera i szpinaku.
Składniki
- filet z kurczaka - 3 kawałki
- szpinak - 250 g
- ser topiony - 80 g
- sól - 1 szczypta
- biały pieprz - 1 szczypta
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Olej roślinny - 1 art.
- sos sojowy - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz i obierz filety i wykonaj nacięcie na każdym. Nie przecinaj do końca – konieczne jest, aby pierś mogła zostać rozwinięta książką.
Wymieszaj sos sojowy z przyprawami do smaku i zetrzyj kurczaka na zewnątrz i wewnątrz.
Posiekaj szpinak i lekko dopuść go do oleju, aby zmniejszyć objętość.
Zetrzyj topiony ser na grubej tarce, wymieszaj ze szpinakiem i napełnij filet z kurczaka nadzieniem.
Zamknij "książkę" i lekko dociśnij. Piec w piekarniku przez 30-35 minut w temperaturze 180 stopni.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy