W półfabrykatach lecho dotyczy bardziej technologii gotowania niż niektórych konkretnych warzyw. Więc dzisiaj podzielę się z wami ulubionym przepisem na cukinię. Wielokrotnie pomagał mi w sezonie świeżych warzyw wiejskich.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz pomidory i zmiksuj blenderem.
Pokrój pozostałe warzywa w kostkę lub paski.
Podsmaż marchewki z cebulą na kilku łyżkach oleju, aż będą miękkie.
Dodaj trochę więcej oleju i cukinii z papryką. Gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut.
Dodaj pozostały olej, pomidory, cukier, mielony czosnek, sól i przyprawy według uznania.
Gotuj wszystko razem przez kolejne 20 minut na średnim ogniu.
5 minut przed końcem wlej ocet.
Zwiń lecho z cukinii w sterylne słoiki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy