galaretka z borówki brusznicy bez żelatyny

1 godz. 0 min.
4 porcje
Galaretka z borówki brusznicy bez żelatyny
Vavilen, stock.adobe.com
0

Uwielbiasz gęstą galaretkę na zimę, ale nie masz ochoty dodawać żelatyny i innych zagęszczaczy? A może po prostu nie było pod ręką odpowiedniej torby? Nie stanowi to żadnego problemu, jeśli trzymasz się technologii spawania. Mówię Ci, jak zrobić taką galaretkę z borówki brusznicy.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel Borówki za pomocą blendera i przetrzyj przez sito.

Dodaj cukier i zagotuj.

Gotuj galaretkę przez około 40 minut na małym ogniu, aż będzie gęsta, mieszając.

Zwiń go na zimę w sterylne słoiki.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy