
Tworzysz menu na tydzień? Nie zapomnij dopasować do niego bulguru z warzywami! Ta zdrowa i satysfakcjonująca owsianka jest przygotowywana nawet podczas diety. Przepis zawiera standardowy zestaw warzyw, które można dostosować do własnych upodobań.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój pomidory, marchewkę, obraną paprykę i cebulę.

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Dodaj pomidora, paprykę i marchewkę. Kontynuuj gotowanie, mieszając, od 5 do 7 minut.

Dodaj umyty bulgur i smaż przez 10 minut na średnim ogniu. Kasza powinna mieć piękny złoty kolor.

Wlej wrzącą wodę, dodaj sól i gotuj przez 30 minut pod przykryciem.

Dodaj zielony groszek, pieprz i po 3 minutach wyłącz. Nalegaj bulgur pod pokrywką przez 15-20 minut.

czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy