dania główne 22.01.2022

bulgur z warzywami

1 godz. 0 min.
4 porcje
Bulgur z warzywami
0

Tworzysz menu na tydzień? Nie zapomnij dopasować do niego bulguru z warzywami! Ta zdrowa i satysfakcjonująca owsianka jest przygotowywana nawet podczas diety. Przepis zawiera standardowy zestaw warzyw, które można dostosować do własnych upodobań.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój pomidory, marchewkę, obraną paprykę i cebulę.

Bulgur z warzywami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i smaż na złoty kolor.

Bulgur z warzywami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Dodaj pomidora, paprykę i marchewkę. Kontynuuj gotowanie, mieszając, od 5 do 7 minut.

Bulgur z warzywami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Dodaj umyty bulgur i smaż przez 10 minut na średnim ogniu. Kasza powinna mieć piękny złoty kolor.

Bulgur z warzywami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Wlej wrzącą wodę, dodaj sól i gotuj przez 30 minut pod przykryciem.

Bulgur z warzywami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 5

Dodaj zielony groszek, pieprz i po 3 minutach wyłącz. Nalegaj bulgur pod pokrywką przez 15-20 minut.

Bulgur z warzywami: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 6

Zdjęcie: Julia Zubkova

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy