Jeśli chcesz przygotować pyszne danie bez poświęcania dużo czasu i wysiłku, spróbuj spaghetti w sosie z grzybami i serem. Podczas gotowania makaronu będziesz miał okazję ugotować aromatyczny, gęsty sos. Gałązka pachnących zieleni po podaniu sprawi, że twój posiłek będzie jeszcze smaczniejszy.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Najpierw wyślij makaron do wrzącej osolonej wody. Gotuj do al dente. Czas gotowania jest wskazany na opakowaniu, zwykle 8-12 minut. Umyj i pokrój grzyby. Smażyć przez 5 minut na rozgrzanym oleju.
Wlej śmietanę i gotuj na małym ogniu.
Dodaj starty ser i mieszaj, aż składniki zostaną całkowicie połączone.
Odcedź spaghetti, wyślij je na patelnię. Mieszaj, aż spaghetti zostanie całkowicie pokryte sosem.
Podawaj danie natychmiast, aż sos ostygnie. Dodaj świeżą bazylię lub natkę pietruszki. Jest dość kaloryczny, ale bardzo smaczny.