Taki łosoś z warzywami można przygotować na lunch lub kolację. Ryby nie powinny być marynowane przez długi czas, więc w każdym razie nie musisz spędzać dużo czasu w kuchni. Wystarczy każda najprostsza marynata-olej, sok z cytryny lub sos sojowy.
Składniki
- łosoś (schłodzony) – 300 g
- szparagi - 100 g
- pomidory koktajlowe - 4-5 sztuk
- sól - do smaku
- sok z cytryny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- suszone zioła - 2 szczypta
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Umyj i osusz schłodzonego łososia. Skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, posyp solą, przyprawami i ziołami. Możesz przykryć folią i pozostawić na 15-20 minut.
Umyj i osusz warzywa. Skropić również oliwą z oliwek, lekko posolić i posypać ziołami.
Połóż jednocześnie rybę i warzywa na rozgrzanym do czerwoności grillu. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 7 minut.
Podawaj ryby z warzywami na gorąco. Dodatkowo możesz polać sosem, na przykład teriyaki. Świeże posiekane warzywa również nie będą zbyteczne!
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy