dania główne 22.01.2022

łosoś z warzywami na grillu elektrycznym

40 min
2 porcje
Łosoś z warzywami na grillu elektrycznym
0

Taki łosoś z warzywami można przygotować na lunch lub kolację. Ryby nie powinny być marynowane przez długi czas, więc w każdym razie nie musisz spędzać dużo czasu w kuchni. Wystarczy każda najprostsza marynata-olej, sok z cytryny lub sos sojowy.

Składniki

  • łosoś (schłodzony) – 300 g
  • szparagi - 100 g
  • pomidory koktajlowe - 4-5 sztuk
  • sól - do smaku
  • sok z cytryny - 1 art.
  • oliwa z oliwek - 2 art.
  • suszone zioła - 2 szczypta
  • przyprawy i przyprawy - do smaku

Przepis na gotowanie krok po kroku

Umyj i osusz schłodzonego łososia. Skrop oliwą z oliwek i sokiem z cytryny, posyp solą, przyprawami i ziołami. Możesz przykryć folią i pozostawić na 15-20 minut.

Łosoś z warzywami na grillu elektrycznym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 1

Umyj i osusz warzywa. Skropić również oliwą z oliwek, lekko posolić i posypać ziołami.

Łosoś z warzywami na grillu elektrycznym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 2

Połóż jednocześnie rybę i warzywa na rozgrzanym do czerwoności grillu. Zamknij pokrywkę i gotuj przez 7 minut.

Łosoś z warzywami na grillu elektrycznym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 3

Podawaj ryby z warzywami na gorąco. Dodatkowo możesz polać sosem, na przykład teriyaki. Świeże posiekane warzywa również nie będą zbyteczne!

Łosoś z warzywami na grillu elektrycznym: zdjęcie przygotowania przepisu, krok 4

Zdjęcie: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
przepis dodał (a):
Yuliia Stsepeleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy