Każda kręcona pasta nadaje się do gotowania, boczek może być wędzony lub niepalony. Można również użyć dowolnych grzybów-świeżych lub mrożonych. Opowiadam przepis!
Składniki
- Grzyby (różne) – 100 g
- makaron (fusilli) – 100 g
- boczek - 5-6 plasterki
- Olej roślinny - 1 art.
- bulion mięsny (lub warzywny) – 250 ml
- sól - do smaku
- przyprawy i przyprawy - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozgrzej olej na patelni i przenieś pokrojone grzyby do smażenia-przez 5-6 minut.
Dodaj surowy makaron na patelnię i wlej bulion – wystarczy mięso lub warzywo. Sól do smaku i dodaj przyprawy. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu mieszając, przez 20 minut. W razie potrzeby dodaj bulion lub wodę.
Gdy makaron będzie gotowy, dodaj pokrojony boczek i wymieszaj, wyłącz ogrzewanie po kilku minutach.
Podawaj aromatyczny, pyszny makaron ze świeżymi ziołami.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy