sałatki 22.01.2022

Sałatka warstwowa z awokado i czerwoną rybą

15 min
2 porcje
Sałatka warstwowa z awokado i czerwoną rybą
lblinova, stock.adobe.com
0

Nie lubię majonezu, więc nawet Francuskie sałatki staram się gotować bez niego. W tym przepisie zastąpiłam majonez oliwą z oliwek. Możesz mieszać go ze składnikami lub podlewać każdą nową warstwę. Mówię Ci, jak gotuję.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Awokado obrać i pokroić w kostkę.

Dodaj sok z cytryny, olej i wymieszaj.

Rozdrobnij czerwoną rybę i obraną cebulę.

Użyj pierścienia do serwowania, aby ułożyć warstwy awokado, cebuli i ryby. Po każdej warstwie dodaj zmielony pieprz, kolendrę i sól.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy