Nie lubię majonezu, więc nawet Francuskie sałatki staram się gotować bez niego. W tym przepisie zastąpiłam majonez oliwą z oliwek. Możesz mieszać go ze składnikami lub podlewać każdą nową warstwę. Mówię Ci, jak gotuję.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 250 g
- awokado (duży) – 1 rzecz
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- sok z cytryny - 1 art.
- oliwa z oliwek - 1 art.
- mielona kolendra - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Awokado obrać i pokroić w kostkę.
Dodaj sok z cytryny, olej i wymieszaj.
Rozdrobnij czerwoną rybę i obraną cebulę.
Użyj pierścienia do serwowania, aby ułożyć warstwy awokado, cebuli i ryby. Po każdej warstwie dodaj zmielony pieprz, kolendrę i sól.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy