sałatki 22.01.2022

tajska sałatka z owoców morza

15 min
4 porcje
Tajska sałatka z owoców morza
stockerman, stock.adobe.com
0

Sałatki z owoców morza nie pojawiają się tak często na naszym stole, więc są bardziej postrzegane jako egzotyczne. Zawsze są witani z zachwytem i szybko zjadani. Dziś opowiadam przepis na jedną z tych sałatek!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Ostra papryka obierz nasiona, opłucz i pokrój na małe kawałki.

Obierz cebulę i pokrój w pióra.

Posiekaj zieloną cebulę, zetrzyj marchewki.

Zagotuj osoloną wodę, dodaj koktajl morski i gotuj przez 1 minutę.

Wrzuć do durszlaka, ostudź i posiekaj duże kawałki.

Wymieszaj koktajl morski z sokiem z cytryny, sosem Tabasco i pozostaw do marynowania na 10 minut.

W szerokiej misce połącz koktajl morski, marchewkę, oba rodzaje cebuli i ostrą paprykę.

Dodaj sól, mielony pieprz, oliwę z oliwek i wymieszaj.

Połóż liście sałaty na talerzu, a następnie gotową sałatkę.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy