Ten przepis to ciekawa kulinarna fuzja, która przeplata Koreańskie i europejskie tradycje. Najlepiej nadaje się tu makaron gryczany-soba. Będziesz także potrzebował brokułów, tofu, grzybów i zielonego groszku.
Składniki
- makaron gryczany - 150 g
- brokuły - 250 g
- Tofu - 250 g
- borowiki - 200 g
- zielony groszek - 150 g
- sos sojowy - 3 art.
- olej sezamowy - 1 art.
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj makaron zgodnie z instrukcją, aż będzie ugotowany i spłucz, aby się nie sklejał.
Pokrój grzyby na talerze i podsmaż na oliwie z oliwek.
Dodaj groszek do grzybów i smaż przez kolejną minutę.
Różyczki brokułów gotować 4-5 minut do miękkości.
Osobno podsmaż pokrojone w kostkę tofu, a na koniec polej je sosem sojowym.
Wrzuć sałatkę, dopraw do smaku i skrop olejem sezamowym.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy