sałatki 24.11.2022

Kadicha &8212; bakłażan po koreańsku

3 godz. 0 min.
4 porcje
Kadicha
myviewpoint, stock.adobe.com
0

Wszyscy miłośnicy bakłażana powinni zdecydowanie spróbować koreańskiej sałatki Kadicha. Bardzo smaczna sałatka warzywna z bakłażanem, której przygotowanie nie zajmie dużo czasu. W dalszej części przepisu opowiem bardziej szczegółowo o wszystkich niuansach!

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój bakłażana w kostkę, połóż na blasze do pieczenia i piecz do miękkości w 200 stopniach. Zajmie to 20-30 minut.

Wymieszaj ocet, olej roślinny, zmiażdżony czosnek, miód, kolendrę i oba rodzaje pieprzu.

Wrzuć bakłażana z dressingiem i pozostaw na co najmniej 2 godziny.

Dodaj sezam, posiekaną zieloną cebulę i posyp sałatkę Kadicha papryką.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy