Wszyscy miłośnicy bakłażana powinni zdecydowanie spróbować koreańskiej sałatki Kadicha. Bardzo smaczna sałatka warzywna z bakłażanem, której przygotowanie nie zajmie dużo czasu. W dalszej części przepisu opowiem bardziej szczegółowo o wszystkich niuansach!
Składniki
- bakłażany - 3 kawałki
- Sezam - 2 art.
- czosnek - 3 ząbki
- Olej roślinny - 2 art.
- ocet - 2 art.
- miód - 1 art.
- kolendra - 1 łyżeczka
- mielona czerwona papryka - 0.5 CZ. l.
- mielony czarny pieprz - 0.5 łyżeczka
- papryka - 1 CZ. l.
- szczypiorek - 1 pęczek
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój bakłażana w kostkę, połóż na blasze do pieczenia i piecz do miękkości w 200 stopniach. Zajmie to 20-30 minut.
Wymieszaj ocet, olej roślinny, zmiażdżony czosnek, miód, kolendrę i oba rodzaje pieprzu.
Wrzuć bakłażana z dressingiem i pozostaw na co najmniej 2 godziny.
Dodaj sezam, posiekaną zieloną cebulę i posyp sałatkę Kadicha papryką.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy