Uwielbiam sałatki z kurczakiem! Są sycące, ale jednocześnie łatwo przyswajalne. Podawaj takie danie na drugim, a przystawka nie będzie potrzebna. W tym przepisie mięso jest wstępnie smażone w całym kawałku. W ten sposób okaże się soczysty i miękki.
Składniki
- filet z kurczaka - 400 g
- czerwona kapusta - 300 g
- sałata lodowa - pół
- pomidory - 200 g
- cebula fioletowa - 1 rzecz
- masło - 50 G
- oliwa z oliwek - 3 art.
- chmiel-suneli - do smaku
- mielony czarny pieprz - do smaku
- Sol - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filet z kurczaka opłucz i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.
Roztop masło na patelni i smaż filety przez 10-15 minut na średnim ogniu. Mięso powinno być dobrze zrumienione.
Dodaj chmiel-suneli, sól i po 1 minucie wyłącz ogrzewanie.
Pokrój kapustę, pomidory, obraną cebulę i lekko schłodzone filety.
Rozerwij liście sałaty na kawałki.
Wszystko wymieszaj, dodaj zmielony pieprz, sól, oliwę z oliwek i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy