sałatki 22.01.2022

sałatka mięsna z kurczakiem, czerwoną kapustą i pomidorami

30 min
5 porcji
Sałatka mięsna z kurczakiem, czerwoną kapustą i pomidorami
Jacek Chabraszewski, stock.adobe.com
0

Uwielbiam sałatki z kurczakiem! Są sycące, ale jednocześnie łatwo przyswajalne. Podawaj takie danie na drugim, a przystawka nie będzie potrzebna. W tym przepisie mięso jest wstępnie smażone w całym kawałku. W ten sposób okaże się soczysty i miękki.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Filet z kurczaka opłucz i dokładnie osusz ręcznikiem papierowym.

Roztop masło na patelni i smaż filety przez 10-15 minut na średnim ogniu. Mięso powinno być dobrze zrumienione.

Dodaj chmiel-suneli, sól i po 1 minucie wyłącz ogrzewanie.

Pokrój kapustę, pomidory, obraną cebulę i lekko schłodzone filety.

Rozerwij liście sałaty na kawałki.

Wszystko wymieszaj, dodaj zmielony pieprz, sól, oliwę z oliwek i wymieszaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy