Sałatki z wodorostów przygotowuję regularnie. Mam kilka prostych przepisów, dzięki którym apetyczne danie szybko pojawia się na stole. Jednym z nich podzielę się dzisiaj. Pamiętaj, że sól jest dodawana po pewnym czasie.
Składniki
- kapusta morska - 250 g
- marchew (średni) – 2 kawałki
- czosnek - 2 ząbki
- sos sojowy - 1 art.
- Olej roślinny (bez zapachu) – 2 art.
- ocet balsamiczny - 1 łyżeczka
- sos wasabi - 0,5 łyżeczka
- sól - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Obierz i zetrzyj marchewki.
Połącz kapustę morską, marchewkę i czosnek przepuszczony przez prasę.
Wlej olej, ocet balsamiczny i oba rodzaje sosów. Mieszaj i odstaw na 10 minut.
Dodaj sól do smaku i jeszcze raz wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy