Świetny przepis na sałatkę zimową. Wszystkie niezbędne produkty można kupić w każdym sklepie, a gotowanie zaskakuje prostotą. Bardziej pikantną wersję uzyskuje się, dodając kilka ząbków czosnku i trochę czerwonej papryki.
Składniki
- kapusta morska (marynowane) – 300 g
- kalafior - 250 g
- kukurydza (puszka) – 100 g
- zielony groszek (w puszkach) – 100 g
- marchew - 1 rzecz
- Olej roślinny - 3 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- sos sojowy - 2 art.
- mielony czarny pieprz - do smaku
- sól - do smaku
- woda (wrząca woda) – 2 L
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podziel kalafior na małe różyczki.
Gotuj kalafior we wrzącej wodzie przez 5-7 minut.
Wrzuć zielony groszek i kukurydzę do durszlaka, spłucz.
Zetrzyj marchewki na specjalnej tarce.
Połącz marynatę i kalafior, marchewkę, kukurydzę, zielony groszek.
Sól, pieprz, dodaj sok z cytryny, olej roślinny, sos sojowy i wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy