Sałatki wykonane ze składników tego samego koloru zawsze wyglądają elegancko i zdobią każdą ucztę. Jedną z najszybszych i najłatwiejszych opcji jest sałatka z zielonym groszkiem i zieloną fasolką. Wolę smażyć składniki, ale jeśli chcesz opcję dietetyczną, po prostu je ugotuj.
Składniki
- fasolka szparagowa - 150 g
- zielony groszek (mrożony) – 150 g
- szalotka - 2 kawałki
- oliwa z oliwek - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój zieloną fasolkę tak, aby była wielkości groszku.
Szalotki pokroić w cienkie krążki i lekko podsmażyć na oliwie z oliwek.
Wyślij do niego groszek i zieloną fasolkę i kontynuuj smażenie do miękkości.
Na samym końcu dopraw potrawę przyprawami i podawaj sałatkę na ciepło lub na zimno.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy