sałatki
22.01.2022
Sałatka z mozzarellą, pomidorkami koktajlowymi, szpinakiem i czerwoną rybą
10 min
4 porcje
Kto próbował kombinacji mozzarelli i czerwonej ryby, nie musi wyjaśniać, jakie to pyszne. A jeśli to tylko Ty, przygotuj się na przyjemne zaskoczenie. Mozzarella jest odpowiednia, po prostu Perlini nie można ciąć.
Składniki
- czerwona ryba (lekko solony) – 150 g
- Mozzarella (Perlini) – 150 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
- szpinak (baby) – 50 g
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- Olej roślinny (bez zapachu) – 2 art.
- sól morska - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę i pomidory koktajlowe.
Połącz pomidory, szpinak, mozzarellę i ryby.
Sól, dopraw sałatkę sokiem z cytryny i olejem, delikatnie wymieszaj.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy