Przenieśmy się dzisiaj mentalnie do słonecznej Grecji i przygotujmy niesamowicie pyszną sałatkę z halloumi. Nie daj się zastraszyć faktem, że ser będzie musiał zostać usmażony. Wszystko jest niemożliwe proste. Więc zaopatrz się w odpowiednie składniki i zacznij!
Składniki
do sałatki:
do tankowania:
- miód (płynny) – 1 łyżeczka
- sok pomarańczowy - 3 art.
- musztarda - 2 łyżeczka
- oliwa z oliwek - 3 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój czerwoną rybę i pomidory.
Rozerwij liście sałaty i rukolę rękami.
Ser pokrój i smaż na suchej patelni przez 2 minuty z każdej strony.
Osusz orzechy na patelni i lekko posiekaj.
Miód, musztarda, masło, sok pomarańczowy wymieszaj i ubijaj przez 2 minuty na średniej prędkości miksera.
Połącz rukolę, ryby, pomidory, liście sałaty, orzechy, sól i pieprz.
Ułóż sałatkę na talerzu, polej sosem i posyp plasterkami sera.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy