Koktajl morski jest dobry, ponieważ bez względu na to, jak go ugotujesz – przygotowuje się go w ciągu zaledwie kilku minut. Tym razem proponuję usmażyć go na patelni z ulubionymi przyprawami i zrobić z niego taką prostą sałatkę.
Składniki
- koktajl morski - 350 g
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- sos sojowy - 1 art.
- sałata - 150 g
- pomidory koktajlowe - 170 g
- jaja przepiórcze - 4-6 sztuk
- oliwa z oliwek - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Smaż koktajl morski na dużym ogniu przez 5 minut.
Dopraw, wlej sos sojowy, zmniejsz ogień i smaż przez kolejne 3-5 minut.
Gotuj jajka przepiórcze 4 minuty po ugotowaniu, obierz i pokrój.
Pokrój wiśnie, Wrzuć sałatkę i polej olejem.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy