Najłatwiejszym sposobem na zrobienie sałatki z konserwami rybnymi jest dodanie do nich gotowej mieszanki i warzyw. Ale jest też kilka niuansów. Na przykład w odniesieniu do tankowania. I opowiem o tym dalej w przepisie.
Składniki
- konserwy rybne - 2 banki
- Mieszanka sałatek - 170 g
- rzodkiewka - 200 g
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 2 łyżeczka
- musztarda Dijon - 1 łyżeczka
- Skórka z cytryny - 1 łyżeczka
- mielony czarny pieprz - 2 szczypta
Przepis na gotowanie krok po kroku
Opłucz mieszankę sałatkową, cienko pokrój rzodkiewki i posyp konserwami rybnymi.
Połącz sok z cytryny, olej, musztardę, skórkę i mielony pieprz. Polej sałatkę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy