Taka sałatka z grzybami z pewnością zadowoli nawet wymagających smakoszy. A co inaczej, jeśli są jajka przepiórcze, szparagi i posiekane orzechy? Do dressingu radzę wziąć trochę pachnącego oleju lub kilka łyżek sosu sojowego.
Składniki
- Grzyby - 350 g
- jaja przepiórcze - 8 sztuk
- szparagi - 200 g
- orzechy laskowe - 1 garść
- oliwa z oliwek - 2 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj jajka przepiórcze przez około 5 minut po ugotowaniu i pokrój na pół.
Grubo posiekaj grzyby i usmaż na łyżce oleju.
Osobno podsmaż szparagi, aż będą ładnie rumiane.
Dopraw sałatkę i posyp posiekanymi orzechami laskowymi.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy