Być może taka okroshka z mięsem i kiszoną kapustą to najbardziej oryginalny przepis wśród moich zapasów. Okazuje się, że jest to bardzo nietypowa, ale bardzo satysfakcjonująca i smaczna opcja z nutami kuchni węgierskiej i czeskiej jednocześnie.
Składniki
- wołowina - 300 g
- ogórki - 2 kawałki
- ziemniaki - 2 kawałki
- jaja kurze - 2 kawałki
- kapusta kiszona - 130 g
- Zieleń - 1 pęczek
- musztarda - 1 art.
- kwas - 500 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj wołowinę do miękkości, odłóż bulion na bok.
Osobno ugotuj ziemniaki i jajka i drobno pokrój wszystkie składniki w kostkę.
Rozdrobnij kiszoną kapustę i lekko ściśnij.
Dodaj posiekane warzywa i wymieszaj wszystko z musztardą.
Przykryj okroshkę kwasem chlebowym i dodaj schłodzony bulion do pożądanej konsystencji.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy