pierwsze dania 10.03.2022

okroshka z mięsem i kiszoną kapustą

1 godz. 0 min.
4 porcje
Okroshka z mięsem i kiszoną kapustą
Leonid Nyshko, stock.adobe.com
0

Być może taka okroshka z mięsem i kiszoną kapustą to najbardziej oryginalny przepis wśród moich zapasów. Okazuje się, że jest to bardzo nietypowa, ale bardzo satysfakcjonująca i smaczna opcja z nutami kuchni węgierskiej i czeskiej jednocześnie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę do miękkości, odłóż bulion na bok.

Osobno ugotuj ziemniaki i jajka i drobno pokrój wszystkie składniki w kostkę.

Rozdrobnij kiszoną kapustę i lekko ściśnij.

Dodaj posiekane warzywa i wymieszaj wszystko z musztardą.

Przykryj okroshkę kwasem chlebowym i dodaj schłodzony bulion do pożądanej konsystencji.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy