Kiedy trzeba szybko przygotować lekką zupę, gotuję ją ze świeżych warzyw i kurczaka. Nie kłopotliwe i smaczne danie spotyka się przy stole z wielką radością. Lepiej ugotować tyle, aby wystarczyło na jeden posiłek, ale w razie potrzeby zupa jest doskonale przechowywana w lodówce.
Składniki
Przepis na gotowanie krok po kroku
Filet z kurczaka opłucz, pokrój na małe kawałki, zalej zimną wodą i gotuj przez 15 minut po ugotowaniu.
Pokrój marchewkę, cukinię i kolendrę. Podziel kalafior na małe kwiatostany.
W rondelku z mięsem Wrzuć kalafior, marchewkę i cukinię. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.
Dodaj szpinak, sól, oregano i wyłącz.
Podawaj zupę posypaną liśćmi świeżej kolendry.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy