Barszcz ukraiński jest dobry, ponieważ główna lista składników jest łatwa do dostosowania i uzupełnienia. Jednocześnie wynik nadal będzie przewidywalny, rozpoznawalny i bardzo smaczny. Na przykład taki barszcz z kapustą pekińską i pomidorkami koktajlowymi.
Składniki
- filet z kurczaka - 1 rzecz
- ziemniaki - 4 kawałki
- kapusta pekińska - 250 g
- pomidory koktajlowe - 200 g
- Burak - 1 rzecz
- marchew - 1 rzecz
- cebula - 1 rzecz
- papryka - 1 rzecz
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj ziemniaki do wrzącego bulionu i gotuj przez 10-15 minut.
Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj cebulę i paprykę, drobno posiekaj wiśnie i posiekaj kapustę pekińską.
Podsmaż cebulę z marchewką. Po 5 minutach dodaj paprykę. Po kolejnych 5-Cherry i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut pod pokrywką.
Osobno podsmaż buraki, aż będą miękkie.
Wyślij Pekin do bulionu i oba smażone, gotuj Barszcz przez 10 minut, dopraw i zdejmij z ognia.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy