pierwsze dania 28.03.2022

barszcz ukraiński z wiśniami i kapustą pekińską

1 godz. 15 min.
4 porcje
Barszcz ukraiński z wiśnią i kapustą pekińską
Shi, stock.adobe.com
0

Barszcz ukraiński jest dobry, ponieważ główna lista składników jest łatwa do dostosowania i uzupełnienia. Jednocześnie wynik nadal będzie przewidywalny, rozpoznawalny i bardzo smaczny. Na przykład taki barszcz z kapustą pekińską i pomidorkami koktajlowymi.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj kurczaka do miękkości. Dodaj ziemniaki do wrzącego bulionu i gotuj przez 10-15 minut.

Zetrzyj marchewki i buraki, posiekaj cebulę i paprykę, drobno posiekaj wiśnie i posiekaj kapustę pekińską.

Podsmaż cebulę z marchewką. Po 5 minutach dodaj paprykę. Po kolejnych 5-Cherry i gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut pod pokrywką.

Osobno podsmaż buraki, aż będą miękkie.

Wyślij Pekin do bulionu i oba smażone, gotuj Barszcz przez 10 minut, dopraw i zdejmij z ognia.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy