Niesamowicie oryginalny, smaczny i bogaty sos do mięsa będzie tym sosem pigwowym. Jeśli jeszcze tego nie próbowałeś-Gorąco polecam. Jestem pewien, że twoi bliscy nawet nie zgadną od razu, z czego jest zrobiony. I na pewno jest wart uwagi!
Składniki
- pigwa - 1 rzecz
- miód - 1 art.
- sól - 2 szczypta
- mielona czerwona papryka - 2 szczypta
- mielony czarny pieprz - 2 szczypta
- mielona kolendra - 2 szczypta
- mielony cynamon - 2 szczypta
- chmiel-suneli - 0.5 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Piecz pigwę w folii w temperaturze 200 stopni, aż będzie miękka.
Obierz i zetrzyj miąższ.
Dodaj miód i wszystkie przyprawy i wymieszaj sos.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy