sosy 07.06.2023

SOS Sriracha

20 min
8 porcji
SOS Sriracha
murziknata, stock.adobe.com
0

Na początku ubiegłego wieku podróżnik Timkrajang wymyślił SOS Sriracha. Chciał stworzyć wszechstronny dodatek, który mógłby uzupełnić każde danie kuchni tajskiej. Wyniki przekroczyły wszelkie oczekiwania, a przyprawa do pieczenia szybko stała się popularna na całym świecie.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj ostrą paprykę wraz z nasionami i umieść na patelni.

Dodaj obrane ząbki czosnku, ocet i nalegaj całą noc pod przykryciem.

Gotuj na małym ogniu przez 5 minut.

Dodaj cukier, sól i puree za pomocą blendera zanurzeniowego.

Przetrzyj powstałą masę przez sito i podawaj.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy