napoje 22.05.2023

kwas chlebowy z rodzynek i kawy

1 godz. 0 min.
4 porcje
Kwas chlebowy z rodzynek i kawy
Anna Petrova, stock.adobe.com
0

Kwas chlebowy jest zwykle wytwarzany z zakwasu, wody, słodu, cukru i szerokiej gamy dodatków. Ale w dzisiejszych czasach istnieje wiele bardziej oryginalnych przepisów. Na przykład taki kwas chlebowy z rodzynek i kawy ma tak niezwykły posmak, że po prostu nie można go pomylić z niczym.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podgrzej wodę do około 35-40 stopni.

Wlej do słoika i dodaj cukier, kawę, rodzynki i kwas cytrynowy. Dokładnie wymieszaj.

Dodaj drożdże i ponownie wymieszaj.

Przykryj słoik gazą i pozostaw na 4 godziny w cieple.

Gdy w napoju pojawią się bąbelki, odcedź kwas chlebowy, butelkuj i schłodź.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy