Nie musisz iść do kawiarni, jeśli masz ochotę na pyszną kawę. W domu i przy dostępnych składnikach możesz łatwo przygotować orzechowe cappuccino. Jak to zrobić? Opowiadam sprawdzony przepis.
Składniki
- Kawa mielona - 8 g
- Pasta orzechowa (Dowolna) – 1 art.
- mleko - 100 ml
- woda - 100 ml
- cukier - do smaku
Przepis na gotowanie krok po kroku
Wlej mieloną kawę do Turku i zalej zimną wodą.
Zagotuj na małym ogniu i gotuj przez 2 minuty.
Wymieszaj pastę orzechową z 2 łyżkami przegotowanej wody.
Gorące mleko spienić za pomocą cappuccinator.
Wlej kawę, półfabrykat z pastą orzechową i spienione mleko do przygotowanej filiżanki. Wymieszaj i dodaj cukier do smaku.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy