Ten sos to prawdziwe znalezisko dla miłośników grzybów. Proszek grzybowy nadaje mu szczególnie intensywny aromat i smak, czasem nawet jaśniejszy niż w przypadku świeżych grzybów. Chodzi o koncentrację. SOS świetnie komponuje się z mięsem, dodatkami, sałatkami i innymi potrawami.
Składniki
- suszone grzyby (proszek) – 1 łyżeczka
- woda - 4 art.
- mąka - 1 art.
- cebula - 1 rzecz
- śmietana - 1 art.
- masło - 30 G
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
Przepis na gotowanie krok po kroku
Rozcieńczyć proszek grzybowy w gorącej wodzie.
Posiekaj cebulę i smaż na maśle, aż będzie przezroczysta.
Dodaj mąkę i wymieszaj.
Dodaj trochę więcej wody, aby uzyskać konsystencję.
Dopraw sos i zagotuj.
Dodaj półfabrykat grzybowy i gotuj sos przez 2-3 minuty.
Dodaj śmietanę i posiekane zioła i gotuj sos przez kolejne 2 minuty.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy