Klasyczny keczup to pomidory, tutaj wszystko jest jasne. A co z bardziej oryginalnymi rozwiązaniami? Czy kiedykolwiek próbowałeś keczupu bananowego? Bardzo niezwykły i jasny w smaku, dobrze komponuje się z mięsem, różnymi przekąskami, a nawet pikantnymi naleśnikami.
Składniki
- olej roślinny - 2 art.
- cebula - 1 rzecz
- czosnek - 3 ząbki
- Chili - 1 rzecz
- imbir (tarty) – 2 łyżeczka
- kurkuma - 0.5 łyżeczka
- banany - 4 kawałki
- ocet jabłkowy - 0.5 szklanki
- miód - 2 art.
- pasta pomidorowa - 1 art.
- sos sojowy - 1 art.
- przyprawy i przyprawy - 1 łyżeczka
- Rum - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Posiekaj cebulę, czosnek, chili i imbir.
Smaż wszystko przez kilka minut na oleju z przyprawami i kurkumą.
Dodaj pokrojone banany i wszystkie inne składniki.
Doprowadź sos do wrzenia, gotuj przez 15 minut na małym ogniu i pozwól mu ostygnąć przez 10 minut.
Zmiel keczup blenderem, aż będzie gładki. W razie potrzeby dodaj wodę.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy