Klasyczna marynata do szaszłyków wieprzowych to marynata z octem i cebulą. Przy całej różnorodności opcji ta pozostaje najbardziej udana i korzystna dla wszystkich w każdej sytuacji. Ale nawet w tak prostym przepisie są niuanse. Opowiadam!
Składniki
- cebula - 1 kg
- ocet - 3 art.
- woda - 1.5 l
- sól - 2 art.
- cukier - 2 art.
- Mieszanka groszku pieprzowego - 1 łyżeczka
- liść laurowy - 2 kawałki
- przyprawy i przyprawy - 1 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Pokrój cebulę w duże pierścienie.
Wymieszaj z kawałkami wieprzowiny i wszystkimi przyprawami.
Wymieszaj wodę, ocet, sól i cukier. Napełnij mięso.
Przykryj i wstaw na noc do lodówki.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy