Czy kiedykolwiek próbowałeś sosu feijoa? Jeśli jeszcze nie-złap świetny przepis! Na pewno nigdy nie znajdziesz takiego w sklepie, a warto. Ten sos najlepiej pasuje do mięsa-smażonego lub pieczonego. Ale możesz spróbować z innymi potrawami.
Składniki
- feijoa - 500 g
- orzechy włoskie - 1 garść
- czosnek - 1 Głowa
- Chili - 1 rzecz
- Zieleń - 0.5 pęczek
- bazylia - 0.5 pęczek
- oliwa z oliwek - 2 art.
- sok z cytryny - 2 art.
Przepis na gotowanie krok po kroku
Podsmaż orzechy na suchej patelni.
Odetnij ogony feijoa i łodygi zieleni.
Zmiel wszystkie składniki sosu w blenderze.
Jeśli jest zbyt gęsty, dodaj więcej oleju.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy