pierwsze dania 28.03.2022

barszcz z sosem pomidorowym

1 godz. 30 min.
4 porcje
Barszcz z sosem pomidorowym
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Jako bazę pomidorową do barszczu możesz użyć dowolnego sosu pomidorowego. A to otwiera ogromną przestrzeń do eksperymentowania. Na przykład ostry sos chili, aromatyczny i pikantny z wędzoną papryką lub słodkawym śliwkowym tkemali.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Gotuj wołowinę przez godzinę i odcedź bulion. Wyślij do niego ziemniaki.

Zetrzyj buraki i marchewkę, drobno posiekaj cebulę i paprykę.

Podsmaż buraki do miękkości z odrobiną bulionu.

Osobno podsmaż pozostałe warzywa. Dodaj kiszoną kapustę i smaż przez kolejne 5 minut.

Dodaj buraki i sos pomidorowy, wlej trochę więcej bulionu i gotuj na wolnym ogniu przez około 7 minut.

Gdy ziemniaki będą bardziej miękkie, przenieś pieczeń do bulionu.

Gotuj Barszcz przez kolejne 15 minut i dodaj przyprawy, czosnek i kolendrę na kilka minut przed końcem.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy