sosy 05.06.2023

pesto z migdałami

10 min
4 porcje
Pesto z migdałami
Ali Safarov, stock.adobe.com
0

Istnieją dwa główne sposoby na urozmaicenie klasycznego pesto – zrobienie go z różnymi ziołami lub różnymi orzechami. Tym razem proponuję spróbować ugotować go z migdałami. Okazuje się bardzo smaczny i interesujący! Orzechy potrzebują obranych i prażonych.

Składniki

  • bazylia - 1 pęczek
  • pietruszka - 1 pęczek
  • migdały (oczyszczony) – 70 g
  • parmezan - 50 g
  • oliwa z oliwek - 70 g
  • sok z cytryny - 1 art.
  • czosnek - 2 ząbki
  • sól - 2 szczypta
  • mielony czarny pieprz - 2 szczypta

Przepis na gotowanie krok po kroku

Odetnij łodygi pietruszki i bazylii.

Osusz migdały na patelni bez oleju.

Wyślij wszystkie składniki do blendera i posiekaj pesto.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy