sosy 15.06.2023

sos Tabasco w domu

15 min
20 porcji
Sos Tabasco w domu
9dreamstudio, stock.adobe.com
0

W oryginalnym przepisie ostra papryka jest mielona solą i zamykana na 3 lata w beczkach. Na szczęście jest szybszy sposób i zaraz ci to powiem. Z łatwością przygotujesz sos Tabasco w domu, ale bądź ostrożny — w tym procesie oczy będą bardzo łzawiące.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Posiekaj ostrą paprykę wraz z nasionami i włóż do miski blendera.

Dodaj sól, ocet i zmiel na gładką masę.

Wlej powstałą masę do rondla z grubym dnem i gotuj przez 3 minuty.

Wyłącz ogień, ostudź i wlej do przygotowanego pojemnika. Zamknij szczelnie i przechowuj w ciemnym, chłodnym miejscu. Sos Tabasco można wypróbować już po 3 dniach.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy