sosy 30.05.2023

SOS Orzechowo-czosnkowy

15 min
4 porcje
SOS orzechowo
boomeart, stock.adobe.com
0

Połączenie orzechów i czosnku tworzy bogaty smak i aromat tego wszechstronnego sosu. Używam tego sosu do sosów sałatkowych, marynowania mięsa lub jako sosu do makaronu. Można go również dodawać do kanapek, hamburgerów i podawać z przekąskami.

Składniki

  • orzechy (dowolny) – 100 g
  • czosnek - 2 ząbki
  • sól - 2 szczypta
  • woda - 4 art.

Przepis na gotowanie krok po kroku

Zmiel czosnek.

Osusz orzechy na suchej patelni. Oczyścić.

Zmiel wszystkie składniki w blenderze, aż będą gładkie.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy