sosy 30.05.2023

klasyczny sos beszamelowy julienne z kurczakiem i grzybami

20 min
4 porcje
Klasyczny sos beszamelowy dla julienne z kurczakiem i grzybami
Anatoly Repin, stock.adobe.com
0

Uwielbiam klasyczny sos beszamelowy ze względu na jego lekkość i wszechstronność. Ma gładką konsystencję i delikatny mleczny smak. Ten przepis jest idealny dla julienne z kurczakiem i grzybami, które doskonale ozdobią codzienny lub świąteczny stół.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Podsmaż mąkę na maśle, aż się zarumieni.

Ciągle mieszając, wlej ciepłe mleko.

Doprowadź SOS prawie do wrzenia, nadal mieszając.

Dodaj gałkę muszkatołową i gotuj przez kilka minut.

Jeśli pozostaną grudki, przetrzyj sos przez sito.

Irina Kovaleva
przepis dodał (a):
Irina Kovaleva
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy