sosy 13.06.2023

sos z granatów do kaczki

17 min
4 porcje
Sos z granatów na kaczkę
Svetlana Moniakova, stock.adobe.com
0

Dzisiaj zagłębimy się w kuchnię azerbejdżańską i przygotujemy sos z granatów na kaczkę. Przepis jest niezwykle prosty, ale można go również złagodzić, używając gotowego soku z granatów. Ponieważ w kompozycji znajduje się masło, sos należy podawać na ciepło.

Składniki

Przepis na gotowanie krok po kroku

Pokrój granat, podziel na ziarna i przepuść przez sokowirówkę.

Wymieszaj zimny sok ze skrobią i zagotuj na małym ogniu.

Dodaj cukier, sól, przyprawy, olej i gotuj przez 10 minut, często mieszając.

Olga Beznosiuk
przepis dodał (a):
Olga Beznosiuk
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy