Pyszne połączenie kwaśnego smaku, cierpkości i kuszącego smaku. Dla mnie SOS agrestowy dotyczy Haute Cuisine i odważnych decyzji. Nawet zwykły stek doprawiony dodatkiem jagodowym zamienia się w wykwintne danie.
Składniki
- agrest - 500 g
- czosnek - 1 ząbek
- cebula - pół
- sok z cytryny - 50 ml
- oliwa z oliwek - 50 ml
- chmiel-suneli - 0,5 łyżeczka
- sól - 0,5 łyżeczka
- woda - 100 ml
Przepis na gotowanie krok po kroku
Agrest umieścić w garnku z wodą i gotować przez 5 minut.
Przetrzyj miękkie jagody przez sito.
Powstałe puree wymieszać z pozostałym bulionem, olejem i sokiem z cytryny.
Obierz cebulę i czosnek, drobno posiekaj.
Umieść w misce blendera półfabrykat jagodowy, cebulę, czosnek, chmiel suneli i sól. Puree, aż będzie gładkie.
czy podobał Ci się przepis?
0 komentarzy